Opleiding

Hatha Chakra

Opleiding

Hatha Chakra opleiding

Voor wie en waarom
Chakra Yoga is een vorm van Hatha yoga die de nadruk legt op de chakra’s. Chakra’s zijn energiewielen die rondom de wervelkolom bewegen en corresponderen met lichaamsgebieden, organen, klieren en zintuigen. Hatha yoga werkt met prana, ofwel levensenergie, en je kunt de chakra’s ook meenemen in een Yin Yoga les. Hatha Chakra Yoga helpt je op een dieper niveau contact te maken met jezelf. Het stelt je in staat om volledig je zintuigen in te zetten en de prana levensenergie vrij te laten stromen in bepaalde gebieden van je lichaam. Door asana’s en ademhalingsoefeningen kunnen blokkades worden opgeheven, wat leidt tot een betere energiestroom en een sterker gevoel van welzijn.

Verdieping
Tijdens de Hatha Chakra Yoga opleiding maak je een persoonlijke ontwikkelingsreis door de chakra’s. Je ontwikkelt een stevige basis vanuit het eerste chakra, leert hoe je jezelf kunt laten zien en je boodschap met liefde kunt overbrengen. Communicatie is essentieel als yogadocent en je leert luisteren naar je intuïtie en je innerlijke stem, waarbij het zevende chakra ervoor zorgt dat alles op zijn plek valt. Deze vorm van yoga helpt je de kracht in jezelf te vinden, anders naar jezelf te kijken en je wensen te manifesteren. Door je intuïtie te versterken en te leren luisteren naar je innerlijke stem, krijg je een dieper inzicht in wie je bent en wat je werkelijk wilt.

Didactiek
De Hatha Chakra Yoga opleiding is geschikt voor iedereen, ongeacht hun niveau, leeftijd of lichaamstype. Het is vooral waardevol voor degenen die op zoek zijn naar een diepere ervaring dan alleen het lichamelijke aspect van yoga. Deze opleiding is goed te doen en aan te passen bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, Hatha Chakra Yoga biedt iedereen de kans om verder te groeien en zichzelf beter te begrijpen. Je leert de basisprincipes van Hatha yoga kennen, ontdekt de verschillen en overeenkomsten met andere yogavormen en leert welke vormen het beste bij jou passen. Je leert ook hoe je de houdingen kunt aanpassen aan de behoeften van je leerlingen en hoe je mensen kunt begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Eindopdracht
Tijdens de opleiding maak je kennis met de chakra leer en hoe je deze in je yogalessen kunt integreren. Je leert volledige lessen samen te stellen en over te brengen, met aandacht voor de basishoudingen en hun anatomie en psychologie. Daarnaast leer je ademhalingsoefeningen en stilte-oefeningen die specifiek gericht zijn op de chakra’s. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de praktijk eindopdracht, waarbij je een volledige Chakra Yoga les geeft. De examen- en diplomakosten zijn inbegrepen in het cursusgeld, en je mag twee keer kosteloos herkansen. Dit stelt je in staat om met vertrouwen en professionele begeleiding je opleiding af te ronden en een succesvolle Hatha Chakra Yoga docent te worden.

Opleiding

Les details

Prijs

€1250,-

Trainer

Sandra Reina Schaap

Niveau

Alle niveau’s leraar

Duur

± 100 uur

Locatie

Goudenregenstraat 1, Emmeloord

Opleiding

Meld je aan voor de opleiding

Wil je je aanmelden voor een van onze yoga-opleidingen? Download en vul het aanmeldformulier in en stuur het naar info@yoganu.nl. Voor uitgebreide informatie, inclusief de lestijden en data, kun je onze brochure bekijken. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Academie YogaNu!