Opleiding

Yin Yoga

Opleiding

Yin yoga opleiding

Voor wie en waarom
Yin Yoga is een intensieve en verdiepende vorm van yoga die diepe (meditatieve) ontspanning biedt. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een diepere verbinding met zichzelf, of je nu yogadocent, therapeut, coach, topsporter of iemand bent met lichamelijke klachten. Yin Yoga werkt met de meridianen en stimuleert de prana en qi-energie in spieren, bindweefsels, meridianen en organen. Het helpt bij het herstellen van blessures, het mobieler en soepeler maken van het diepe bindweefsel en biedt een kalmerende en bevrijdende werking op lichaam en geest.

Verdieping
In de Yin Yoga opleiding maak je een persoonlijke ontwikkelingsreis waarbij je leert hoe de meridianen en qi-energie werken. Je verdiept je in de basishoudingen van Yin Yoga en leert hoe je deze kunt aanpassen om specifieke klachten en behoeften aan te pakken. De opleiding helpt je om je eigen yogavaardigheden te perfectioneren en te verdiepen in het voelen en ervaren van de meridianen in je lichaam. Door middel van ademhalingsoefeningen en stilte-oefeningen leer je hoe je ruimte kunt creëren in lichaam en geest, blokkades kunt herkennen en verzachten, en wat deze blokkades je vertellen.

Didactiek
De Yin Yoga opleiding legt de nadruk op het leren lesgeven en het samenstellen van volledige Yin Yoga lessen. Je maakt kennis met de meridianenleer en leert hoe je deze kunt integreren in je yogalessen. De opleiding begint bij de basis en gaat verder met het ontwikkelen van je eigen stijl en het aanpassen van houdingen aan de behoeften van je leerlingen. Je leert hoe je ademhalingsoefeningen en stilte-oefeningen in je lessen kunt opnemen, en hoe je lessen kunt opbouwen van begin tot eind. Het aanvangsniveau van de opleiding is MBO met uitschieters naar HBO werk- en denkniveau.

Eindopdracht
Een belangrijk onderdeel van de Yin Yoga opleiding is de praktijk eindopdracht. Aan het einde van de opleiding geef je een volledige Yin Yoga les met een duidelijke focus op een specifieke meridiaan. Elke les eindigt met ervaringsgerichte vragen die je dient te maken en in te leveren. Deze vragen vormen je eindopdracht en moeten na de laatste lesdag worden ingeleverd om je certificaat te verkrijgen. Je hebt twee maanden na de laatste lesdag de tijd om je antwoorden in te leveren. Hierdoor kun je de opgedane kennis en ervaring goed verwerken en toepassen in je toekomstige yogalessen.

Opleiding

Les details

Prijs

€1250,-

Trainer

Sandra Reina Schaap

Niveau

Alle niveau’s leraar

Duur

100 uur

Locatie

Goudenregenstraat 1, Emmeloord

Opleiding

Meld je aan voor de opleiding

Wil je je aanmelden voor een van onze yoga-opleidingen? Download en vul het aanmeldformulier in en stuur het naar info@yoganu.nl. Voor uitgebreide informatie, inclusief de lestijden en data, kun je onze brochure bekijken. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Academie YogaNu!